« Terug naar het nieuwsoverzicht

Voorjaarskermis Helmond 2018

De Helmondse voorjaarskermis wordt gehouden van vrijdag 30 maart t/m zondag 8 april.  Er staan zo’n 50 attracties op en rond de Markt, het Ameideplein en gedeeltelijk op de Watermolenwal. De kermis duurt elke dag tot 24.00 uur.

 

Wegafsluitingen

Vanaf maandag 26 maart 18.00 uur tot en met 11 april 18.00 uur zijn het einde van de Noord Koninginnewal, Ameidewal en gedeelte van Watermolenwal afgesloten voor het verkeer. De City parkeergarage is  bereikbaar via de Torenstraat en Watermolenweg. Bewoners van de afgesloten wegen kunnen hun huis tijdens de kermisdagen beperkt met de auto bereiken voor het laden en lossen van bijvoorbeeld boodschappen.

Parkeren

Op de parkeerplaatsen en -terreinen op straat gelden de normale betaaltijden. Op parkeerterrein Ameidewal kan tijdens de kermis niet worden geparkeerd. De bewaakte parkeergarages Doorneind en City zijn tijdens de kermisdagen extra lang open, evenals de bewaakte fietsenstallingen Doorneind en Speelhuisplein.

Voor parkeergarage Boscotondo en de fietsenstalling Kasteel Traverse (Parkweg) gelden de normale openingstijden. In alle parkeergarages en fietsenstallingen gelden de normale tarieven. Bij de ingangen van de gemeentelijke parkeergarages en fietsenstallingen staan de openingstijden tijdens de kermisperiode aangegeven.

Weekmarkten op andere plek

De woensdagmarkt van 28 maart en 4 april verhuizen naar Noord Koninginnewal. De zaterdagmarkt van 31 maart en 7 april  wordt verplaatst naar de Noord Koninginnewal, Watermolenwal en Kerkstraat. Er geldt dan ter plaatse een parkeerverbod van 03.00 uur t/m 19.00 uur.

Vuurwerk

Op vrijdag 6 april wordt om 22.00 uur een groot vuurwerk afgeschoten vanaf het Havenpark.

Prijsvragen weekkrant Traverse/ Kans op vrijkaarten voor álle attracties

Wil jij kans maken op een vrijkaart voor álle attracties op de Voorjaarskermis in Helmond? Doe dan mee met de prijsvraag in weekkrant Traverse. Kijk hiervoor in de Traverse van woensdag 28 maart en 4 april. www.deweekkrant.nl/traverse.

Golden Ticket

Wegens succes zal de Golden Ticket ook met de voorjaarskermis worden gehouden. Wat houdt dit in ? Elke dag wordt bij één attractie de Golden Ticket verstopt. Om deze ticket te kunnen vinden wordt per uur een aanwijzing via Facebook gegeven. Deze aanwijzing heeft betrekking op de desbetreffende attractie. Maximaal zullen per dag 3 aanwijzingen worden gegeven. De persoon die de Golden Ticket vindt krijt als prijs een dagje gratis kermis vieren.« Terug naar het nieuwsoverzicht